«Quiet City» er et kort spill, eller interaktiv opplevelse, om hva som skjer i en by kl 0300 om natten.

Dette spillet kan spilles av elever i alle aldre, men du må kunne lese enkel engelsk for å få med deg poenget i siste halvdel av spillet. Så det passer beste fra 5. trinn og oppover. Det tar ikke lang tid å spille “gjennom” spillet – kanskje 10-15 minutter hvis du tar deg god tid.

Slik gjør du

Du kan velge to varianter å spille spillet på – og du kan sikkert finne opp en god tredje måte også :-)

Den første er å la elevene bare spille gjennom spillet – og ha en klassediskusjon i etterkant.

Den andre varianten er at elevene mens de spiller noterer ned alt som skjer i byen etterhvert som ting begynner å skje. Når ting slutter å skje må de føye til hvorfor de som holdt på med noe sluttet med det.

Spørsmål til klassesamtale, gruppesamtaler eller arbeidsoppgaver:

• Hvilken by likte de best? Den stille byen eller den der det skjedde noe? Hvorfor?
  • Ble du trist (var det dumt) når du måtte “avlutte” alt det som skjedde? Hvorfor? (Hvorfor ikke?)
  • Hva vil spillet fortelle deg? Eventuelt – hva vil han som laget spillet fortelle deg?

KRLE
10. trinn – reflektere over filosofiske temaer knyttet til identitet og livstolkning, natur og kultur, liv og død, rett og galt

Norsk
10. trinn – delta i diskusjoner med begrunnede meninger og saklig argumentasjon