De første stegene med Google Apps

Dette innholdet er 11 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Nå har vi lagt over epost-pekerne fra vår egen epost-tjener til Google Apps – og overgangen til Googel Apps har begynt. Jeg vil føre en enkel journal over hva vi gjør, hva vi oppdager og hvordan det går.

Først ut var å gi nye passord til alle brukerne. Vi har hatt dårligere passord enn det Google Apps liker (og vi har hashet passordene feil i LDAP-basen vår i forhold til hva Google Directory Sync vil ha), så det måtte vi gjøre noe med før vi kunne gi tilgang til systemet. Vi synker LDAP-basen vår opp mot Google Apps slik at brukere opprettes og passord alltid er oppdatert – og at de havner i rett “organisasjon” i Google Apps (stort sett “Ansatte” og “Elever” :-).

Nå har vi også kjørt Google Apps Migration for Microsoft Exchange/IMAP og lagt over all epost fra det gamle systemet (Exim, IMAP og OpenWebMail) til Google Apps. Det fungerte overraskende bra.

Det ser ut til at alt fungerer godt etter at jeg stengte ned den lokale Exim-tjeneren for harestadskole.no, så nå er det neste på listen…

  • …rydde/rette brukere som det er noe galt med – alltid noen som ikke kom med i passordendringen og epost-migreringen.
  • …å lage epost-grupper for ulike grupper på skolen.
  • …lære opp alle ansatte i bruk av Gmail, rombestilling i kalenderen og grupper.
  • …skryte hemningsløst av Google Docs til ansatte – for så å lære opp interesserte.

Dette har gått mer smertefritt enn jeg trodde – og “Google Apps for Education” er et ypperlig gruppevaresystem (med mer) for utdanningsinstitusjoner!

Print Friendly, PDF & Email

Én kommentar

  1. Det jo unektelig vemodig å se Exim-boken stå i hyllen og vite at jeg ikke lengre skal fikle i exim.conf for å få epost til å havne rett sted i verden eller på tjenerene våre… sukk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.