Hopp til innholdet

Om meg

Mitt navn er Odin Hetland Nøsen, født det året Norge annonserte at de hadde gjort store oljefunn i Nordsjøen. Jeg arbeider for tiden som rådgiver hos skolesjefen i Randaberg kommune i forbindelse med bygging av en ny skole i kommunen. IKT har alltid har vært et kjært ansvarsområde, både som lærer, undervisningsinspektør og rådgiver hos oppvekstsjef (og som hobby siden jeg satte fingre mine i en Superboard II i 1979). Denne bloggen ble opprettet som en del av arbeidet i en utviklingspermisjon jeg hadde i 2011.

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er glad i fri programvare og åpne standarder. Jeg har ikke noe fanatisk forhold til det (jo, på åpne standarder), men jeg liker idealene og ser i høyeste grad nytteverdien av dem. På Harestad skole har vi laget et IT-system vi er stolte av, og som du kan lese mer om på www.gnuskole.no. Men… alt har sin tid og vi har nå i Randabergskolen bestemt at vi ruller ut Chromebook til alle elever på ungdomstrinnet og vi bytter ut alle maskiner på barnetrinnet med Chromebox (eller Chromebook).

Før jeg i 2002 begynte som undervisningsinspektør på Harestad skole hadde jeg sunget meg igjennom en faglærerutdanning i musikk ved Rogaland musikkonservatorium, lest et mellomfag i kristendom, nesten et hovedfag i kristendom (jeg ble inspektør etter ett år med teori og eksamener før jeg skulle begynne på selv oppgaven – som det da ikke ble så mye tid til) og mens alt dette pågikk har jeg jobbet som IT-konsulent på Høgskolen i Stavanger (nå UiS) og lærer på Høyland ungdomsskole i Sandnes kommune.

I 2012 skiftet jeg litt beite. Jeg flyttet noen hundre meter fra kontoret på Harestad skole og til der skolesjefen holdt hus. Hovedansvaret mitt hos skolesjefen er å bygge ny Harestad skole, holde orden på en felles satsing på IKT i Randabergskolen og en masse annet forefallende arbeid. Ikke det – sammen med alt dette underviser jeg også i helt vanlige fag på ungdomstrinnet på Harestad skole. Jeg liker godt å stå i klasserommet og det gir gode anledning til å prøve ut alt det jeg tror det er lurt at andre også bør prøve ;-)

Du kan nå meg på mobil 47011873, eller du kan sende meg en epost på odin@gnuskole.no eller bruke skjemaet under…

  Ditt navn (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Emne

  Melding

  Vedlegg

  Print Friendly, PDF & Email

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.