Om meg

Mitt navn er Odin Hetland Nøsen, født det året Norge annonserte at de hadde gjort store oljefunn i Nordsjøen. Jeg arbeider for tiden som rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. IKT har alltid har vært et kjært ansvarsområde, både som lærer, undervisningsinspektør og rådgiver hos kommunalsjef (og som hobby siden jeg satte fingre mine i en Superboard II i 1979). Denne bloggen ble opprettet som en del av arbeidet i en utviklingspermisjon jeg hadde i 2011.

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er glad i fri programvare og åpne standarder. Jeg har ikke noe fanatisk forhold til det (jo, på åpne standarder), men jeg liker idealene og ser i høyeste grad nytteverdien av dem. På Harestad skole laget vi i 2002 et Linux-basert IT-system vi var stolte av, og det levde godt til noe forbi 2011. Men… alt har sin tid og i 2011 ble det Google Suite for Education, som det het den gangen, til elever og ansatte, før vi rullet ut Chromebooker til elever og ansatte i 2014. Nå har alle ansatte og elever fra 5.-10. trinn hver sin Chromebook, og så er det trillende klassesett på 1.-4. trinn.

Før jeg i 2002 begynte som undervisningsinspektør på Harestad skole hadde jeg sunget meg igjennom en faglærerutdanning i musikk ved Rogaland musikkonservatorium, lest et mellomfag i kristendom, nesten et hovedfag i kristendom (jeg ble inspektør etter ett år med teori og eksamener før jeg skulle begynne på selv oppgaven – som det da ikke ble så mye tid til) og mens alt dette pågikk har jeg jobbet som IT-konsulent på Høgskolen i Stavanger (nå UiS) og lærer på Høyland ungdomsskole i Sandnes kommune. I 2012 skiftet jeg litt beite. Jeg flyttet noen hundre meter fra kontoret på Harestad skole og til der kommunalsjef for oppvekst holder hus. Hovedansvaret mitt er alt overordnet som har med skole å gjøre, spesielt IT-ting i skole fra digitale læringsressurser til administrative systemer.

I april 2023 rullet jeg ut løsningen KI i Randabergskolen, fordi jeg mener det er viktig at elever og lærere får tilgang til denne teknologien. Det er bedre at vi i skolen tar kontroll over hvordan vi bruker denne teknologien, enn at det er utenforstående som ikke arbeider i skolen som skal fortelle oss hva vi trenger og hvordan vi trenger det.

Jeg er også medlem av foreningen Spillpedagogene og driver nettstedet www.spillpedagogbanken.no.

Du kan nå meg på mobil 47011873, eller du kan sende meg en epost på odin@spillpedagogene.no.