Om meg

Mitt navn er Odin Hetland Nøsen, født det året Norge annonserte at de hadde gjort store oljefunn i Nordsjøen. Jeg arbeider for tiden som rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. IKT har alltid har vært et kjært ansvarsområde, både som lærer, undervisningsinspektør og rådgiver hos kommunalsjef (og som hobby siden jeg satte fingre mine i en Superboard II i 1979). Denne bloggen ble opprettet som en del av arbeidet i en utviklingspermisjon jeg hadde i 2011.

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er glad i fri programvare og åpne standarder. Jeg har ikke noe fanatisk forhold til det (jo, på åpne standarder), men jeg liker idealene og ser i høyeste grad nytteverdien av dem. På Harestad skole har vi laget et IT-system vi er stolte av, og som du kan lese mer om på www.gnuskole.no. Men… alt har sin tid og vi har nå i Randabergskolen bestemt at vi ruller ut Chromebook til alle elever fra 5.-10. trinn og så er det klassesett på 1.-4. trinn.

Før jeg i 2002 begynte som undervisningsinspektør på Harestad skole hadde jeg sunget meg igjennom en faglærerutdanning i musikk ved Rogaland musikkonservatorium, lest et mellomfag i kristendom, nesten et hovedfag i kristendom (jeg ble inspektør etter ett år med teori og eksamener før jeg skulle begynne på selv oppgaven – som det da ikke ble så mye tid til) og mens alt dette pågikk har jeg jobbet som IT-konsulent på Høgskolen i Stavanger (nå UiS) og lærer på Høyland ungdomsskole i Sandnes kommune.

I 2012 skiftet jeg litt beite. Jeg flyttet noen hundre meter fra kontoret på Harestad skole og til der kommunalsjef for oppvekst holder hus. Hovedansvaret mitt er alt overordnet som har med skole å gjøre, spesielt IT-ting i skole fra digitale læringsressurser til administrative systemer.

Jeg er også medlem av foreningen Spillpedagogene og driver nettstedet www.spillpedagogbanken.no.

Du kan nå meg på mobil 47011873, eller du kan sende meg en epost på odin@spillpedagogene.no.