En dag med teknisk arbeid

Dette innholdet er 13 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Store deler av dagen i dag gikk med til vedlikehold av IKT-systemene på skolen. Vi oppgraderte fra Fedora 12 til Fedora 13 i romjulen, og det er alltid noen småting som må justeres i etterkant.

{TEKNISK_PRAT}
Vi autentiserer brukerne mot en LDAP-base (389 Directory Server) og har levd godt med det en stund. Plutselig oppdaget vi at brukernavnene «ODIN» og «odin» og «Odin», sammen med rett passord for brukeren «odin», ble godtatt som brukeren «odin». Dette er slett ikke lov og langt i fra bra. I praksis betydde det lite for den daglige pålogging til systemet, men epost-systemet likte seg ikke. Hvis «Odin» logget på ble det opprettet en innboks som het «Odin» og den rette innboksen «odin» ble ignorert. Da var i praksis innboksen til bruker «odin» tom, og «odin»lurte fælt på hvor eposten hadde tatt veien.

At dette var standard oppsett i Fedora 12s LDAP-oppsett hadde jeg ingen ide om, men det ble raskt rettet ved at vi gikk over til SSSD-pålogging. Dette er en mer fleksibelt og litt «strengere» systemet for autentisering.

Ellers var det noe NFS-kluss (tror jeg) med en DRBL-tjener som vi oppgraderte fra F12 til F13. Det løste seg ved å reinstallere F13 med DRBL på tjeneren – og det tok ikke så mange minuttene å få på plass. Det er også noen gamle nVidia-skjermkort som spiller oss noen puss med nouveau-driveren i F13.
{/TEKNISK_PRAT}


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.