Triksefiksedag

Dette innholdet er 13 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Litt dill i dag også. Jeg var en tur utom skolen og fikk testet ZBOXene opp mot DRBL-tjenerne sammen med IKT-ansvarlige (David). Vi var godt fornøyd! Vi fikk også installert en oppdatert utgave av LAM (programmet som letter arbeidet med å administrere brukere i systemet vårt), som også hadde en velfungerende eksport-funksjon slik at vi kan hente ut fine CSV-lister til de som måtte trenge det. Og det er det (jada, Tor – du skal få listen over brukernavn, eposter og navn til Kvalitetslosen). Det går også med litt tid til å snakke med folk… :-)

Jeg renskriver stadig på artiklene fra Øygard og Høyland ungdomsskole og oppdager stadig tinger jeg må spørre om. Jeg må få det ferdig i morgen, slik at jeg kan begynne på de andre tingene.

Det er også noen artikler fra OECD som må leses, og jeg har store planer om å få skrevet litt om det i løpet av uken. Her er det mye spennende om IKT i skole og skole generelt.

Av helt andre uvesentlig ting vil jeg fremheve http://m.gutenberg.org for de som eier en Kindle (eller er glad i å lese bøker generelt). Denne lenken kan du legge inn som bokmerke i Kindle-en og laste ned rundt 33.000 (stort sett engelske) bøker direkte til lesebrettet ditt, eller du kan lese dem direkte i nettleseren din. Gutenberg-prosjektet gir ut bøker gratis der rettighetene er gått ut på dato. Du finner utrolig mye kjekt der, f.eks. listen over de 10 mest populære forfatterne de siste 30 dagene:

 1. Dickens, Charles
 2. Twain, Mark
 3. Doyle, Arthur Conan, Sir
 4. Shakespeare, William
 5. Austen, Jane
 6. Richard Francis, Sir
 7. H. G. (Herbert George)
 8. Verne, Jules
 9. Poe, Edgar Allan
 10. Vatsyayana

Det er også en liknende tjeneste på http://manybooks.net/ som også har litt andre tilbud enn Gutenberg-prosjektet.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Triksefiksedag”

 1. Tor avatar
  Tor

  David har ordnet det for lengst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.