Slipp dokumentene fri!

Dette innholdet er 13 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Hvorfor må du slippe dokumentene dine fri?
Vi lever i en tid hvor papir i økende grad erstattes av elektroniske dokumenter. Frie dokumenter er fundamentalt for at dokumentene dine skal lenger enn programmet du bruker nå og gjør at du fritt kan velge og endre program.

Frie dokumenter og demokrati
Elektroniske dokumenter inkluderer i dag også dokumenter hos staten, som f.eks. skattepapirer, juridiske avtaler og referater fra Stortinget. Et fungerende demokrati må være sikker på at staten har full kontroll over slike dokumenter. Det samme gjelder for utveksling av informasjon mellom stat og borger. Vi må aldri være avhengig av lukkede produkter til ett firma.

Dokumentfrihet og lommeboken din
Open Document Format (ODF) og andre åpne standarder er sentrale for å kunne ha et fritt marked og fri konkurranse mellom ulike løsninger, fordi brukerne da kan velge fritt. Slik konkurranse fører også til bedre pris og funksjonalitet for alle – også deg!

Hvor kan jeg lære mer?
Besøk Document Freedom Day (DFD) sitt nettsted og lær mer om frie dokumenter og åpne standarder.

Hvordan kan jeg slippe dokumentene mine fri?
Hjelp oss øke bevisstheten om disse tingene ved å vise dem til DFD og lag en lenke til dem fra nettstedet ditt! Gjør et valg og lagre alle dokumentene dine i ODF nå. Hvis programmet ditt ikke støtter ODF… Last ned et program som gjør det!


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.