I det stille…

Dette innholdet er 13 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

…har Asus rullet ut en oppdatering til TF101. Til tross for lite oppstuss inneholdt den to viktig endringer. Plutselig dukket notatblokkprogrammet Supernote opp blant de andre ikonene. Det er et så bra at jeg ikke helt skjønner hvorfor jeg ikke har hørt om det før – eller finner noen websider til de som laget programmet. Den andre tingen er at æøå (endelig!) har dukket opp som egne taster på skjermtastaturet til ASUS. Nå trenger jeg ikke lete etter et annet tastatur som har gode tekstforslag mens jeg skriver eller swype-funksjoner osv. ASUS-tastaturet er faktisk blitt veldig bra!

I det stille har jeg også talt opp antall maskiner til ansatte og elever i forbindelse med rapportering til GSI. Jeg har alltid sagt og skrevet av vi har i overkant av 400 maskiner på Harestad skole, men jeg ser jo nå at tallet skal være i overkant av 510 – rundt 110 til ansatte, 390 til elever og 10 til ledelsen (alt etter hvordan du regner :-). Det er 1,8 elever per PC og over en PC til hver ansatt årsverk. Nå får jeg oppdatere tallene litt på de forskjellige nettsidene rundt omkring…

I den siste uken er jeg også (plutselig) invitert med på to større greier. Først var det en epost om jeg kunne tenke meg å bli invitert med på en «workshop for utvikling av strategi for IKT-FoU» i regi av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (avdeling for IKT og fornying). Jeg sa ja – alt slikt er litt kjekt – men jeg må innrømme at jeg ble litt smigret når jeg fikk listen over de andre som var invitert. SINTEF, FaFo, UiO, NTNU, Microsoft Norge, Google Norway, UNINETT, IKT-Norge, Telenor, PISA, ITU osv – og midt i listen… «IKT og skole-bloggen» :-) Eneste blogger… utenom Erik Newth, som ikke teller helt siden han skal holde en av innledningene. Litt stolt.

Så var det en epost fra NKUL 2012 som gjerne så at jeg meldte inn et forslag sesjon om prosjektet vi har med Android-nettbrett i skolen. De regnet med at det kunne være av interesse, nettopp fordi vi gjør noe annet enn iPad. Meldte jeg inn en sesjon om nettbrett i skolen? Jah… :-)


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.