Adobe Photoshop Touch er her!

Dette innholdet er 12 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.
Hvordan klippe ut damen

Adobe Photoshop Touch er på plass i Android Market! Adobe har laget en serie med apper for Android, som også snart kommer for iPad, som er knyttet opp til Creative Suite-serien deres (Photoshop osv.).

Photoshop Touch er kanskje den appen en har ventet mest på, da det skal være en Photoshop-utgave for nettbrett. Det sier seg selv, som også Adobe sier, at det vil være en slags basisutgave av mulighetene i Photoshop – men du verden så mye du kan gjøre. Jeg har kost meg med appen i et døgn nå og så vidt skrap på overflaten av alle funksjonene som finnes. Heldigvis følger det det med en masse informative og gode «tutorials» som leder deg igjennom alt du kan gjøre. Jeg følte meg litt flink etter jeg var ferdige meg treningsøktene :-)

Photoshop Touch er et godt eksempel på at nettbrett-plattformen modnes (også på Android). Du kan virkelig gjøre det meste du forventer at et bildebehandlingsprogram i appen – og en del verktøy i appen gjør seg god med berøringsskjerm fremfor mus. Du har selvfølgelig alle vanlige tegneverktøy, legge til tekst (med mange gode skrifttyper!), gjøre utsnitt, jobbe med lag og ulike blandingsmodi, noen fantastiske verktøy for å klippe ut deler av bilder, gode effekter og filter og en god del til. I tillegg er det gode funksjoner for å søke frem bilder fra Internett (via Google) og Facebook – i tillegg til at du selvfølgelig kan ta bilder med kameraet i nettbrettet. Det er også en mulighet for å dele bilder direkte på Facebook.

Men ingenting er som et ordentlig eksperiment (gjort mens jeg ventet at jeg skulle presentere noe på rektormøtet)…

(…og for de litt pirkete av dere – nei, jeg glemte å hive på en feather-funksjon når jeg klippet ut mandarinen, så den er mer kantete klippet enn den skal være… :-)


Publisert

i

av

Kommentarer

2 kommentarer til “Adobe Photoshop Touch er her!”

 1. David avatar
  David

  Gleder meg til å teste dette programmet.

  Morsomt å se hvordan det gikk med batteriet ditt fra kl. 14 – 21.30 :-)

  1. Odin avatar

   Hehe… bildene er ikke fra samme dag. Det var ikke så mye batteri igjen idet jeg lastet appen ned tirsdags kveld – og det ble ikke bedre etterpå :-) De andre bildene er fra dagen etterpå med en godt oppladet TF101 på rektormøte, der jeg ventet på å legge frem hvordan skolene skal forholde seg til arkivsystemet i kommunen (spennende greier…).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.