En pussig oppdagelse…

Dette innholdet er 10 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

IKT-og-skole…under en ellers ikke så original 1. april-spøk. I dag hadde vi et lite pek med ansatte og elever på Harestad og Grødem skole i Randaberg. I brannmuren la vi inn en liten regel som kjørte all web-trafikk innom en maskin som gjorde forskjellige ting med bildene som ble lastet ned. Fra morgenen av var alle bilder speilvent, fra lunsj var alle bilder opp-ned og på tampen av skoledagen var alle bilder monokrome (altså sort-hvitt – ikke gråtoner). Ikke alle la merke til at bildene var speilvent, men noen rapporterte det inn til IKT-ansvarlig på skolen – som spilte svært så overrasket over dette, men han skulle undersøke hva det kunne være :-)

Ved lunsj-tider var det en snakkis at ting ikke var helt slik det skulle være på Internett. Både ansatte og elever søkte etter bilder de trengte, men alle var speilvent. Det var en del interessante løsninger på hvordan dette kunne ordnes.

Så vi skrudde til med å snu bildene opp-ned. Da begynte det å skje ting. Folk begynte å klage… på Google! Så godt som alle jeg snakket med, både ansatte og elever, regnet med at dette var en 1. april-spøk fra Google! Det er tydeligvis en kobling i hodene til folk på at Google = Internett. Om dette er knyttet til at vi stort sett bruker Google Chrome som nettleser eller fordi de fleste har google.com som startside i nettleseren aner jeg ikke, men koblingen Google = Internett satt godt fast.

Men… alle gode ting må ta en slutt. Flere og flere brukere begynte å klage høylytt over denne spøken fra Google – spesielt når etter at bildene var opp-ned. Så vi lovet at vi skulle prøve å fikse det. Vi fikk bildene rett vei, men bare i monokrom inntil vi klarte å «løse» problemet… knegg…


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “En pussig oppdagelse…”

 1. Torger Åge avatar

  For en stund siden fikk noen elever i oppgave å finne musikk (og litt andre ting) uten å bruke Google eller Youtube.

  Det var litt av et skue! «Handlingslamma» vil være en solid underdrivelse.

 2. Willy André Bergstrøm avatar
  Willy André Bergstrøm

  Torger: Kanskje ikkje det mest overraskande resultatet. Har du prøvd å finne noko med Bing? Har du lykkes? Nei, ikkje eg heller :p

 3. Arve Seljebu avatar

  Dette var en artig vri:-) En kjempeidé for å lære elevene om internetts struktur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.