Da IKT-ansvarlige på skolen valset innom kontoret mitt idag lirte han av seg en observasjon som jeg gjenkjente umiddelbart. Han har også de siste dagene forgapet seg i TFens mysterier, og da han igjen satte seg ned med iPad2 satt han igjen med en følelse av at iPad2-en var… traust. Og det var ikke positivt ment. Han var selv litt overrasket over det.

Jeg hadde kvelden før også tatt en runde på iPad2-en igjen og satt med en underlig følelse jeg ikke klarte helt å sette ord på før David sa det forløsende ordet «traust». iPad2 var med blitt det ordinære, det vanlige, litt gammeldags, slik det har vært… traust. TFen var ny, spennende og moderne.

Jeg er fullt klar over at jeg er glad i (nye) dingser og at jeg uten problem kan kategoriseres som en nerd – og jeg er litt overrasket over meg selv når jeg faktisk føler at iPad2-en er litt… vanlig. Kanskje det er en honnør til Apple som har laget en dings som er så dagligdags at når det dukker opp andre brukbare nettbrett vil iPaden fremstå som noe «vanlig» mens de andre nettbrettene er «teknologi»? Kanskje…