Hvordan klippe ut damen

Adobe Photoshop Touch er på plass i Android Market! Adobe har laget en serie med apper for Android, som også snart kommer for iPad, som er knyttet opp til Creative Suite-serien deres (Photoshop osv.).

Photoshop Touch er kanskje den appen en har ventet mest på, da det skal være en Photoshop-utgave for nettbrett. Det sier seg selv, som også Adobe sier, at det vil være en slags basisutgave av mulighetene i Photoshop – men du verden så mye du kan gjøre. Jeg har kost meg med appen i et døgn nå og så vidt skrap på overflaten av alle funksjonene som finnes. Heldigvis følger det det med en masse informative og gode «tutorials» som leder deg igjennom alt du kan gjøre. Jeg følte meg litt flink etter jeg var ferdige meg treningsøktene :-)

Photoshop Touch er et godt eksempel på at nettbrett-plattformen modnes (også på Android). Du kan virkelig gjøre det meste du forventer at et bildebehandlingsprogram i appen – og en del verktøy i appen gjør seg god med berøringsskjerm fremfor mus. Du har selvfølgelig alle vanlige tegneverktøy, legge til tekst (med mange gode skrifttyper!), gjøre utsnitt, jobbe med lag og ulike blandingsmodi, noen fantastiske verktøy for å klippe ut deler av bilder, gode effekter og filter og en god del til. I tillegg er det gode funksjoner for å søke frem bilder fra Internett (via Google) og Facebook – i tillegg til at du selvfølgelig kan ta bilder med kameraet i nettbrettet. Det er også en mulighet for å dele bilder direkte på Facebook.

Men ingenting er som et ordentlig eksperiment (gjort mens jeg ventet at jeg skulle presentere noe på rektormøtet)…

(…og for de litt pirkete av dere – nei, jeg glemte å hive på en feather-funksjon når jeg klippet ut mandarinen, så den er mer kantete klippet enn den skal være… :-)