Nexus 7 er gøy

Dette innholdet er 11 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

IMG_20121218_195817Har hatt Nexus 7 noen dager nå og det er et veldig kjekt nettbrett. Mange har sagt mye bra om det, og jeg er enig. Det er billig, kr. 1 999,- for 32GB-utgaven, men føles ikke slik. Byggekvaliteten er upåklagelig og det er ideelt til surfing, epostlesing, film, spill osv. 7″-formen passer utrolig godt til alt dette. iPad og andre 10″ nettbrett virker plutselig store, faktisk gigantiske, når jeg nå setter meg ned med dem. Skal innrømme at jeg også har prøvd iPad mini – og likte den også av samme grunn. Det hjelper også om du allerede er en del av Google-universet i form av Google Apps (som jeg er). Alle Google-tjenester går som smør på nettbrettet (bortsett fra Google Drives dokumenter, som enda ligger langt bak funksjonene i en vanlig nettleser på PCen). Nå skal det sies at Google også har oppjustert appene sine til iOS, så de holder samme kvalitet som Android-utgavene om enn ikke så integrert med hverandre på selve nettbrettet. Google Talk er et dumt unntak, hvor Google ikke har laget en app til iOS enda, men der det finnes tredjepartsapper av varierende kvalitet.

IMG_20121218_195947I lys av om dette er noe som PC-erstatter i skolen – så blir 7″ vel smått og kommer til kort i forhold til andre nettbrett. Jeg koblet Nexusen opp til iPad-tastaturet fra Logitech. Det fungerte helt knirkefritt og det var lett å skrive lengre tekster i passende programmer. Der 7″ blir lite er om du prøve å få den til å være en 10″-skjerm ved f.eks. å åpne nettsider hvor du kan arbeide (f.eks. Google Apps, Moodle o.l.). Da blir det enten lite plass eller så blir ting så smått at til og med jeg synes det er smått (og jeg tåler at ting blir lite).

Men den største mangelen, også til skolebruk, er at det ikke er noe ordentlig kamera til å ta bilder og film med. Nexus 7 har bare et ansiktskamera du kan bruke til Google Talk, Skype o.l. Jeg savner frontkameraet. Det hadde gjort Nexus 7 til en fullgod erstatning for et større nettbrett, hvis du allikevel har en PC. Der skårer iPad mini, som har frontkamera, flere poeng i boken min. En av styrkene til nettbrettene er at de er lette å ta med seg og at de har alle disse kjekke funksjonene… hvor Nexus 7 plutselig mangler muligheten til å være et kamera. Skal jeg anbefale noe er det å vente til neste utgave – både av iPad mini og Nexus 7. Da regner jeg med at Nexus får kamera og at skjermoppløsningen på iPad mini blir en del bedre (fordi det er mye bedre å se film på Nexus akkurat nå).

Det er en ting til som irriterer – jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er mulig å få fullskjerm-surfing i Chrome-nettleseren (standardleseren som er ferdig installert). Løsningen er selvfølgelig å laste ned en annen nettleser, men jeg liker kvaliteten og hastigheten til Chrome…

Samtidig skal det sies at jeg allerede skrevet og gjort utrolig mye på brettet. Jeg er nokså sikker på at når 10″ nettbrettene min dør ut vil jeg nok holde meg på 7″ nivået, fordi jeg tror ikke jeg noen gang kommer til å erstatte PCen med et nettbrett. Antakeligvis et uttalelse jeg en gang kommer til å le av…


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.