En helg med iPad

Dette innholdet er 13 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

iPaden har et stort potensiale til å bli et særs godt verktøy i skolen. Den er lett å ta med seg, har god batteritid, det er mange utrolig gode programmer til den og det finnes mange gode tastaturløsninger (men skjermtastaturet er ikke ille å skrive på). For de som har lest kommentarene på forrige innlegg ser dere at jeg mine innvendinger (som Arne Olav nesten er enige i :-) ).

Nettleseren er for begrenset. En ting er at den mangler Java og Flash, det skal jeg klare å leve uten (men det er litt vanskelige å ikke savne Java), men om det er mangelen på et godt nok Java-script som gjør at f.eks. den fine teksteditoren i WordPress ikke fungerer vet jeg ikke. Virker gjør den i alle fall ikke. Og for alle del – det virker ikke i Android heller. Jeg forventer at iPad skal være litt mer enn en mobiltelefon, selv om jeg skjønner at Apple ikke vil det (enda).

I min søken etter løsninger på et par de tingene jeg ikke likte brukte jeg «ipad file transfer» i Google – og første treff var en artikkel i «The Registrer» fra 7. juni 2010 kalt «Prisoner of iTunes – the iPad file transfer horror«. Artikkelen er bra og oppsummerer sin egen konklusjon. Det er for mange ting i iPad (eller iOS) som reduserer iPads muligheter som et produktivt verktøy – og vi får håpe (som Arne Olav gjør på bedre dager) at Apple etterhvert gir litt etter og lar oss f.eks. dele dokumenter mellom programmene på iPaden.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.