Ingen flere ukeplaner i .docx!

Dette innholdet er 12 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

På fredag rakk Regjeringen å få ut en revisjon av forskrift om obligatoriske IT-standarder i offentlig forvaltning. Selvfølgelig får alle god tid på seg. Vel og merke gjelder PDF-kravet (altså ikke .docx) fra 1. januar 2010 på offentlige nettsider. Vedlegg i epost o.l. gjelder fra 1. juli 2011 – altså på fredag. Multimedia-ting gjelder i staten fra 1. januar 2012 og ett år seinere for kommuner. Og for de litt tekniske av oss – det er kjekt at det offentlige også skal over på UTF8.

Ingen flere ukeplaner i .docx på skolers hjemmesider! Ingen flere som publiserer video og lyd i Microsoft sine lukkede formater! Hurra!


Publisert

i

av

Kommentarer

3 kommentarer til “Ingen flere ukeplaner i .docx!”

 1. Thomas avatar
  Thomas

  itslearning flyter over av docx. Fra hvilken dato skal ukeplaner være i PDF?

  1. Odin avatar

   Det kommer litt ann på om de som legger det ut anser det som dokumenter for allmennheten eller for et arbeidsdokument. Hvis det er ment som et offentlig dokument som skal publiseres ut av organisasjonen – da skulle det vært et PDF fra 1. januar 2010 :-)

   Det kan godt være at de regner dette som interne arbeidsdokument og da er det ikke samme krav til åpne standarder. Da skal derimot de som publiserer dokumentet være sikre på at organisasjonen kan garantere at alle som skal ha tilgang til de interne dokumentene har fått programvare som gjør dem i stand til å lese/åpne dem.

   Om det er offentlig publiserte dokumenter (som da skal være i PDF eller ODF) eller om det er interne dokumenter (hvor utgiver skal sikre at alle i organisasjonen kan åpne/lese dokumentet) skal ikke jeg mene noe om (uten at jeg vet med om situasjonen). Skal f.eks. disse dokumentene være tilgjengelige for foreldrene til elevene – da skal det være PDF i følge norsk lov…

 2. Thomas avatar
  Thomas

  Takk for et godt svar. Vi blir på foreldremøter oppfordret til å sjekke itslearning for å finne ukeplaner, selv om de også blir delt ut på papir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.