Kindle Touch…

Dette innholdet er 12 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.
Kindle Touch

…er akkurat så bra som jeg hadde håpet – og det sier ikke lite, fordi jeg har alltid høye forventninger. Det oppleves veldig rett at Kindle har fått berøringsskjerm og den er akkurat så intuitiv som den skal være.

Jeg går ikke inn i hvordan en Kindle virker generelt, men jeg vil heller si noe om hva som er annerledes enn den Kindle-en som har vært den vanlige i Norge frem til nå (den som nå heter Kindle Keyboard).

Som du kan se på bildet lenger nede til høyre er skjermen like stor, men Kindle Touch er kortere og like brei som Kindle Keyboard. Touch er merkbart tykkere enn Keyboard, men fremdeles helt grei å holde i en hånd. Der skjermen på Keyboard går i ett med overflaten har Touch et søkk på to millimeter fra overflaten ned til skjermen. Det plager heller ikke. Touch er mindre plastikk-aktig enn Keyboard.

Touch-løsningen er så bra som den skal være. Hvor og hvordan du trykker på skjermen virker logisk og gjennomført. Det er mye lettere å skrive på skjermtastaturet på Touch enn å skrive på det fysiske tastaturet på Keyboard. Det er lettere å manøvrere rundt både i bøker og på nettsider – faktisk så mye enklere at det går ann å bruke til nettsurfing! Det nå også praktisk mulig å zoome inn og ut av PDF-filer og bilder – noe som også var mulig på Keyboard, men som alle prøvde å unngå om du ikke ville plage seg selv. Og som du ser på ingress-bildet er det innebygget en mp3-spiller som du lett får tilgang til.

Kindle Keyboard og Touch

Touch har også den nyeste utgaven av operativsystemet til Kindle som gjør at du kan laste ned egne bøker fra Amazon-skyen – ikke bare bøker du har kjøp på Amazon – og synke progresjon i disse bøkene mellom ulike Kindle-enheter du har kjøpt. Dette virker dessverre ikke på telefon- eller datamaskin-utgaven av Kindle. Men jeg skal innrømme det var kjekt å se at alle bøkene jeg selv har lastet opp til Amazon var tilgjengelig direkte i Kindle Touch og at den åpnet opp akkurat på den siden jeg hadde avsluttet lesningen på Kindle Keyboard.

De har også redusert det sorte «blinket» e-papiret produserte til omtrent hvert sjette sideskift/-oppdatering.

Ble Kindle om mulig enda bedre med Kindle Touch? Å jada… jeg er enda litt yr :-)


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.