(nye) iPad og lagringsplass

Dette innholdet er 12 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Tomt igjen!? Urgh… igjen har jeg lastet ned for mange/store apper til iPaden og har sluppet opp for lagringsplass. Den flotte skjermen til nye iPad kommer med en pris – mange apper har eksplodert i størrelse. Kvalitetsbilder tar plass. Det er ikke slik at alle apper nå blir gigantiske, men i praksis er 16GB lagring gått fra å være «passe med plass» til «for lite plass».

En ting at du kan ha plass til en kjerne av programmer du bruker, men det er uansett lite plass igjen til musikk og film på nettbrettet. iPad2-eiere med 16GB, som kjøpte dingsen sin i tro om at det var plass nok, kan også sitte igjen med færre apper på nettbrettet pga. en grafikkoppgradering de aldri vil få se.

Dette blir en slags omvendt fragmentering i forhold til det Android sliter med. På Android må de fleste apper lages for å støtte Android 2.3, i alle sine rare varianter (spesielt på telefoner), i tillegg til at de bør støtte nettbrett og mulighetene i Android 4. Dette blir fragmentering med fokus på minste felles multiplum – som lager mye arbeid for utviklerne, men som kommer sluttbruker til gode. Apple ser ut til å gå for en modell der de lager en «maksimumsutgave» av appen, som gir en annen form for fragmentering. Denne «fragmenteringen» rammer ikke utviklerne, men sluttbrukerne som hele tiden blir «presset» til å kjøpe siste utgaven av iPad for å få de funksjonene utviklerne/Apple legger inn. Fraser Speirs er inne på noe av dette i sin oppsummering av WWDC under delen om at iPad1 ikke får iOS6.

Uansett – den nye iPaden min med 16GB er i praksis allerede utdatert, men jeg skal klare meg med de begrensningene det gir. Så hvis noen spør meg om de skal kjøpe en ny iPad, kommer jeg til å si at da må de i alle fall kjøpe 32GB-utgaven. 16GB lagringsplass er i praksis ikke lenger nok!

Forresten… iPad er musikernes nettbrett! Musikeren i meg koser seg stort. Android kan gå hjem å legge seg. Det er kanskje litt hardt sagt, men det er få musiker-apper til Android som lever opp til en viss standard. Derimot er det mange gode apper til iOS, selv om superappen GarageBand til Apple nok setter visse begrensninger på hva andre gidder å lage :-). Og i blogginnleggets ånd – musiker-appene er digre. 1,1 GB på GarageBand – antakelig pga. en masse samplinger – og 1,6 GB til Notion (som ikke en gang er helt retina-oppdatert) er ikke småtterier.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.