Klaaaaarer ikke veeeeente til juuuniiii…..

Dette innholdet er 8 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

io16-socialJoda… det skjedde det jeg håpet skulle skje – og jeg har ventet en stund på det. Det er ingen hemmelighet at mange i IKT-miljøet har ventet på at Google på en eller annen måte samkjører Android og Chromebook. Og nå på Google I/O kom nyheten om hvordan det skjer.

I begynnelsen av juni blir alle Android-apper tilgjengelig på noen utvalgte chromebooker. Og da snakker vi om alle Android-apper, ikke bare noen som er laget med tanke på at de skal virke på Chromebook (slik det er nå). Si hei til 1,5 millioner apper – mange dårlige, men også veldig mange gode. Seinere i september blir de tilgjengelig på så godt som alle chromebooker og en god del chromeboxer.

Jeg har funnet en god artikkel om hvordan Google gjør dette og du kan også sjekke ut denne videoen fra The Verge…

Jeg skjønner nesten ikke annet enn at dette kan legge alle andre løsninger for skolen i veikanten. Alt det Chromebook har «manglet» er nå tilgjengelig – og det bare virker (sjekk videoen over, om du ikke allerede har gjort det). Mangler du et godt program for å redigere bilder – oi, Photoshop Mix var plutselig tilgjengelig. Trenger du virkelig Microsoft Word? Ja, da har du faktisk Microsofts egen Android Word-app der (som er veldig mye bedre enn Word Online). Er du ikke fornøyd med stop-motion-appene til Chromebook (som er virkelig dårlige), er det bare å laste ned Stop Motion Studio. Og alt dette kan enkelt organiseres i administrasjonskonsollet i GAFE, slik at elevene (og lærerne) bare finner de appene de trenger. Hvis ikke Apple og Microsoft svetter litt nå, så tror jeg ikke helt de har skjønt hva som er i ferd med å skje.

Det eneste jeg nå er spent på er om det kommer en god volumlisensieringsordning i Google Play Store for kjøp av Android-apper brukt i skolen. Må sjekke…


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

4 kommentarer til “Klaaaaarer ikke veeeeente til juuuniiii…..”

 1. Evert Dean avatar
  Evert Dean

  Hei Odin
  Jeg har kjøpt R11 og prøvde meg på kjøp av app i Google Play, men det gikk ikke. Vet du når Android-appene er tilgjengelig for Chromebook? Eller er det jeg som gjør en feil?

  1. Odin avatar

   Nei, du gjør ingenting feil (enda). Google Play kommer for Acer R11/C738, Asus Flip og Google Pixel nå i juni engang – nærmere bestemt når v53 av ChromeOS slippes. Den slippes først i dev-kanalen, så du må sette chromebooken din til å følge denne kanalen for å få den. Og hvordan du gjør det finner du her: https://support.google.com/chromebook/answer/1086915?hl=en

   Du kan følge med på hvilken utgave av ChromsOS de ulike chrome-enhetene har på nettsiden http://cros-omahaproxy.appspot.com/

   Og så er det foreløpig bare å vente :-)

 2. Evert Dean avatar
  Evert Dean

  Hei igjen
  I går kveld kunne jeg oppdatere til versjon 53 på dev-kanalen på min Acer R11/C738, men klarte likevel ikke å laste ned Google Play Apper. Prøvde først skolekontoen min, men det gikk ikke. Jeg fikk tips om å prøve min private, men det gikk heller ikke. Hvis du hører eller vet om andre som har løst tilsvarende problem, må du gjerne tipse meg.

  1. Odin avatar

   Jeg ser fra sentrale G+-grupper (og har erfart selv) at foreløpig er Android-appene bare tilgjengelige på Asus Flip-chromebooken. Alle regner med, som Google har sagt, at Acer C738 og Pixel (2015) står for tur – og venter så i spenning på neste oppdatering av dev-kanalen. Det som allerede også er klart er at får å få Android-appene til å virke må chromebooken ikke være registrert i et GAFE-domene og du må bruke en privat google-konto (ikke en skole- eller jobbkonto). Da får du ikke lov til å skru på støtten for Android-apper uten at admin sier det, og admin har enda ikke fått den muligheten i GAFE. Så det er bare å vente…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.