Asus Transformer Prime (TF201)

Dette innholdet er 12 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Denne helgen har jeg hatt en Asus Transformer Prime (TF201) til låns hjemme. For å gjøre en lang historie kort – hvis du først har en TF101 er dette ikke verdt en oppgradering. Du må i alle fall vente på Android 4-oppdateringen for TF101, som snart kommer fra Asus, før du gjør noe.

Ja, TF201 var finere, lettere, tynnere, kjappere og har bedre batteritid. Mange av endringene jeg fant (og likte) var knyttet til at brettet hadde Android 4 og ikke 3 – ikke at det er mye ny maskinvare i Prime-brettet. Jeg har en Samsung Nexus med Android 4 (som jeg er svært godt fornøyd med) og jeg ser at Google har gjort en god jobb med å få samme OS til å fungere godt på både telefon og brett.

Kraften i Prime merker du best når du spiller enkelte grafikk-tunge spill eller legger på kompliserte effekter i Photoshop Touch. I daglig bruk er dette ikke noe du legger særlig merke til. Det du virkelig merker er at nettleseren er mye bedre, men det er igjen en Android 4-ting og har ingenting med maskinvaren å gjøre. Det er også er rekke andre oppdateringer av programmene som følger med nettbrettet som er bra. Virker Google Docs i nettleseren nå? Neisj… :-(

For de som ønsker å lese en ordentlig god og gjennomtenkt omtale av Samsung Nexsus og Android 4 (også kalt Ice Cream Sandwich) bør følge denne lenken til AnandTech. Der finner du også noen svært reflekterte betraktninger omkring forskjellene mellom iOS (Apple) og Android (Google). De har også en grundig omtale av Asus Transformer Prime – hvor det er lett å se at det ikke er  stor forskjell mellom TF101 og TF201.

På samme måte som iPad1 nå begynner å bli utdatert i forhold til appene som er tilgjengelige (en rekke apper er nå trege med dårlig respons og iPad1-en henger seg oftere nå enn før – og ja, alt er helt oppdatert) og tydeligvis laget for iPad2, kan det samme skje mellom TF101 og TF201 etterhvert som kraftige 4-kjerne CPUer blir vanligere for Android. Men det er ikke slik enda.

Etter helgen med TF202 er jeg er mest spent på hvordan TF101 blir med en Android 4-oppdatering… :-)


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Asus Transformer Prime (TF201)”

  1. Arne Olav Nygard avatar
    Arne Olav Nygard

    AnandTechs samanliking var god, synest eg. Elles: Ventar på Android 4 til TF-en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.