Da var skolen igang igjen…

…og jeg har brukt en del tid på å få igang min utgave av «flipped classroom».

Det er såvidt jeg våger å gi verden tilgang til nettadressen. Jeg føler jo ikke akkurat at mine første bidrag til det omvendte klasserommet bugner over av kvalitet, men et sted må jeg jo begynne – og jeg står tross alt for det jeg gjør og dit vi skal. Så ta det for det det er – og så regner jeg med at ting blir enda bedre om ikke så lenge. Nettstedet er heller ikke hemmelig, bare litt tungvindt å finne frem til. Dere som vil se hva som er gjort så langt, kan surfe videre til http://flipp.randabergskolen.no.

Foreløpig er det bare jeg som gjør mine omvendte erfaringer i RLE i 10A, men jeg skal hjelpe kontakt- og mattelærer Jon igang med noen flipp-videoer i matematikk imellom slagene.

I tillegg til at jeg gremmes av å høre meg selv snakke på opptakene, er det også litt nifts at jeg blottlegger hva jeg gjør som lærer i «klasserommet» til hele verden. Ikke det – opptakene er jo ikke det jeg gjør i klasserommet, men jeg følger at jeg legger meg litt ut for hogg med hva jeg prioriterer og hvordan jeg sier og prioriterer i timene jeg legger ut. F.eks. har jeg lagt ut en gjennomgang av målplanen for første tema i RLE. Det er ikke min beste målplan og jeg føler at den burde vært mye bedre når jeg først legger den ut – men det var det jeg rakk og ut må den. Det verste som kan skje er at jeg får gode tilbakemeldinger og kan lage en mye bedre målplan neste gang ;-)

Og ja… noen av postene i bloggen er sperret med passord. Det er ikke alt jeg kan legge tilgjengelig for almenheten på det store Internettet, rett og slett fordi jeg er usikker på om at jeg bruker fritt kan publiseres – og da vil jeg heller være på den trygge siden.

Er det forresten noen som kan supplere meg med en bedre norsk oversettelse enn «det omvendte klasserommet»? Det er så tamt og har ikke samme «svung» som det engelske uttrykket.

2 tanker om “Da var skolen igang igjen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.