Retenkning av iPad i skolen…

Dette innholdet er 13 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Jeg hadde egentlig gitt opp iPad i skolen rett og slett fordi det er så mange sider av IKT-bruk i skolen hvor iPad-en kommer til kort – spesielt med tanke på at det ikke er mulig å laste opp noe fra nettleseren. Men jeg må innrømme at hva Speirs har fått til på skolen sin i Skottland har utfordret meg i hvordan jeg så for meg iPad i skolen. Speirs er krystallklar på at det er ting som ikke fungerer så godt som han kunne tenke seg, men at dette veies opp (og vel så det) av alle fordelene en iPad gir i forhold til elevenes opplæring – og at iPad stiller i en egen klasse fremfor små bærbare datamaskiner.

På Cedards School bruker de epost når elevene skal levere eller dele ting til lærer eller andre elever. De bruker tydeligvis ikke et LMS. Kanskje epost rett og slett er godt nok? En kombinasjon av iPad og Google Apps Education hadde vært en spennende blanding. Jeg må innrømme at jeg har sniffet litt på Google Apps til skolen også i det siste. Full epost og gruppevare gratis til hele skolen – uten å måtte drifte noe som helst… fristende.

Jeg ser fremdeles noen utfordringer. En av de mest sentrale utfordringene tror jeg er at det er så få apps på norsk til iPad. Det er mange gode utdanningsprogrammer på engelsk, men lite på norsk. Hadde app-ene til iPad vært fri programvare kunne vi vært med og oversatt det vi trenger, men fri programvare er mer eller mindre umulig på AppStore. De fleste norske utdanningsprogrammer på nett er flash-basert og det tar nok tid før de går over til HTML5 – på samme måte som det tok tid før norske utviklere sluttet å bruke Shockwave. Norske digitale bøker er heller ikke så lett tilgjengelige på iPad som engelske. Men kanskje jeg tar helt feil? Hva ville skje om vi gjorde det som de gjorde på Cedars? Ville de oppleve de problemene jeg tror vi ville få eller ville de rett og slett bruke iPaden til bra ting og ikke irritere seg over det den ikke kan gjøre hvis de fikk lov å installere alle de app-ene de hadde lyst til (uten at de trengte å overbevise noen om nytteverdien først)? Det finnes bare en måte å finne ut det på…


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.