Så var tastaturet også plass

Dette innholdet er 12 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Nå har jeg hatt en Asus Eee Pad Transformer TF101 med tastatur siden mandag. Jeg har lest en del omtaler av TFen der de som tester er imponert over tastaturløsningen. Det er jeg også!

Fra å være et godt nettbrett med god batteritid ble TFen plutselig en helt brukbar bærbar PC med enda bedre batteritid. Det spesielle med TFen er at det ikke bare er et tastatur – det er også en mus og ekstra batteri. Musen fungerte akkurat slik den skulle, og det er behagelig å få en muspeker på skjermen så en slipper å måtte trykke på skjermen når en allikevel har fingrene på tastaturet. TFen begynte også å lade når jeg satte den i tastaturet – uten at jeg hadde koblet strøm til tastaturet. Jeg hadde ikke regnet med at batteriet i tastaturet kunne lade TFen! Tastaturet har også to USB-porter hvor du kan koble opp hva det skal være – et enda større tastatur, en god mus, en PS3-kontroller osv. I tillegg var tastaturet utstyrt med norske knapper!

…og virket Google Docs? Nja… det virker bedre og bedre. Det er ikke så raskt og piltastene virker ikke i teksten – bare i menysystemet. Jeg er sikker på at piltastene virker for noen dager siden… Jeg tror Google driver og oppdaterer Google Docs hele tiden. Får prøve igjen i morgen ;-)

Jeg har laget meg noen betraktninger om skjermtastaturet. Asus sitt skjermtastatur har fått en del pepper og mange liker Android sitt vanlige skjermtastatur bedre. Jeg er ikke uenig. Jeg syntes Asus sitt var knotete, men så oppdaget jeg «swype»-funksjonen og tekstpredikeringen. De var faktisk ikke så verst, men jeg foretrekker Androids vanlige tastatur fremdeles. Ulempen er at det fysiske tastaturet ikke skriver æøå uten at jeg har valgt Asus sitt skjermtastatur, men det er lett og raskt å skrive mellom de ulike tastaturene. En ordentlig irriterende ting er at etter oppdateringen til Android 3.1 får jeg ikke norske bokstaver på Asus sitt skjermtastatur, men de er der på det fysiske og på Androids skjermtastatur. Antakeligvis en bug som blir fikset, men jeg må finne en måte å få meldt i fra om dette til Asus slik at de fikser det fort! The bleeding edge is a bit more painfull than the leading edge…

Jeg har forresten oppdaget en ting jeg ikke liker med TFen. Den kan bare lade fra laderen og ledningen som følger med. Den har ingen mulighet for å lade fra en vanlig USB-port som mobiltelefoner og iPad2 kan. Det gjør deg veldig avhengig av akkurat denne laderen og ledningen – og det er dumt om du mister dem. Jeg har enda ikke sett at noen selger disse laderne og ledningene løst.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

4 kommentarer til “Så var tastaturet også plass”

 1. Rolf avatar
  Rolf

  Hei, hvordan kan jeg oppdatere TFen til 3.1, den gjør det ikke automatisk hos meg. En annen ting er at heller ikke værkartet oppdaterer seg, jeg har prøvd både automatisk og manuellt.
  Ellers er jeg fornøyd så langt, men kjøpte den i går så jeg har jo ikke fått testet den skikkelig da.

 2. Odin avatar

  TFen oppdaterte seg automatisk (den ga selv beskjed), men du kan også gå inn på «Innstillinger» og finne oppdateringsgreiene under systeminformasjon. Hvis det ikke virker betyr det i praksis at Asus roterer litt på hvor i verden oppdateringene skal være tilgjengelige i løpet av en uke for ikke å overbelaste systemet sitt. Det mange som har kjøpt TFer i det siste (de kom nettopp ut på markede) og om alle skulle oppdatere maskin sin samtidig ville nok Asus fått et par problemer. Så ta det med ro og sjekk oppdateringsmuligheten med ujevne mellomrom de neste dagene.

  Værkartet har jeg ikke prøvd så mye. Jeg fjernet widgeten og kikket ut vinduet ;-)

 3. David avatar
  David

  Savner en «Like»-knapp på kommentarene. ;-)

  1. Odin avatar

   Hupp! Da var den på plass – og dette er ingen Facebook «Like»-knapp (de liker vi ikke :-).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.