Acer Iconia W510 på plass

Dette innholdet er 11 år gammelt, så det kan godt hende at ting er utdatert i vår hastige digitale hverdag.

Da var endelig Acer Iconia W510 på plass. Og den var akkurat slik jeg trodde den skulle være :-)

Acer W510 er ikke så forskjellig fra Samsung XT500 jeg omtalt her forleden, så jeg vil nå bare ta for meg det som er annerledes og som utgjør en forskjell for bruk i skolen… og livet ellers :-)

W510 er behagelige 10.1″ stor, og i motsetting til Samsungs 11,6″ er dette en hendig størrelse. Når jeg sammenlikner den er Samsung en bærbar PC hvor du kan løsne skjermen, mens Aceren er et nettbrett med tastatur – alle fall om vi bare snakker om selve maskinvaren. Den har en behagelig vekt og ligger godt i fang og hender alt etter om du bruker den som bærbar PC eller netbrett. Den eneste ulempen ved å ha en 10.1″ skjerm er at skriften kan bli vel liten i en del vanlige windowsprogrammer som ikke følger beskjeden fra Windows om at skriftstørrelsen skal være 1115% (som er veldig behagelig på denne skjermen). Den største synderen her er faktisk Chrome som jeg arbeider i akkurat nå, men et par trykk på CTRL og + løser det meste (selv om noen nettsider ikke liker det så godt). Jeg kan se for meg at noen av den eldre garde i skolen kommer til å synes at dette er vel smått. Derfor (eller uansett) bør lærerne beholde maskinen sin på arbeidsplassen. Det er den som kommer til å være maskinen for de lange arbeidsøkter med Google Disk o.l. Jeg skal teste hvordan det er å jobbe med W510 når jeg kobler på ekstern (stor) skjerm og mus/tastatur når jeg kommer på jobb på mandag.

Den andre tingen som ofte lider når maskiner blir mindre er tastaturet. Forbausende nok er tastaturet til W510 utrolig behagelig å skrive på. Det er bare et par taster ytterst på sidene som blir noe krampete (se bildet nede i innlegget). Pekeflaten er, som tidligere omtaler også har påpekt, ikke særlig bra – i den forstand at det er bare en «vanlig» mus med høyre og venstre knapp. Det er ingen multitouch overhode. Jeg tror Acer jobber med saken, men dette er ikke noe særlig savn. Skjermen er ikke langt vekke – og det går ann å ta på den :-) Nei, Acer jobber ikke med saken. Pekeflaten støtter ikke multitouch overhode og det er helt pyton å bruke den – marerittaktig, faktisk. Skal du bruke denne maskinen som en desktop-maskin bør du har en ekstern mus koblet til. Ja, det er et savn.

Programmene for å holde W510 oppdatert virker bedre enn Samsung sine. De har samlet alt i enkle pakker og de installeres uten noe mer tull – i motsetning til Samsung, som laget en del småkrøll under oppdatering av BIOS og sentrale drivere.

Det følger med noen programmer fra Acer, men ingen av dem er noe å skrive hjem om – eller på denne bloggen. De er heller ikke i veien og du trenger ikke avinstallere dem.

Etter å ha brukt Windows 8 en stund nå skjønner jeg delvis hvorfor Microsoft sliter med å få gode apper på plass – nettleseren fungerer for godt. Hvorfor lage en god WordPress, Twitter, Google+ eller ett-eller-annet-app når alt fungerer godt i nettleseren? Jeg ender alltid opp med å velge nettleseren i Windows 8 til en god del av de appene jeg bruker på Android og iOS. Selvfølgelig savner jeg som brettbruker at disse tjenestene blir godt integrert i meldingssystemet i nettbrettet og i Tiles-ene i Windows 8, men jeg skjønner jo at det kanskje ikke er det viktigste for de som leverer tjenestene. Ikke det – det dukker stadig opp nye gode apper hver dag, men samtidig kan jeg ikke stikker under en stol at jeg savner de gode standardappene for å gjøre vanlige ting på et nettbrett.

En siste ting… batteritiden på W510 er bare helt fabelaktig. Jeg ladet den på fredag ettermiddag og har brukt den masse – og det er fremdeles (søndags formiddag) 32% batteri igjen (4-5 timer). Dette er selvfølgelig tid inkl. batteriet i tastaturdocken, men siden denne saken er nokså smart ift lading er nå tastaturet snart tom (1%) og resten av strømmen ligger i nettbrettet (61%). Det kommer til å være vanskelig å bruke bærbare dingser med «bare» 7-8 timers batteritid etter dette.

Og ja – skal snart prøve å installere Ubuntu og Fedora på den…


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Acer Iconia W510 på plass”

  1. […] oss ta kroner og øre først. En god 1-til1-maskin koster omtrent kr. 4 000,- inkl. bærebag (eks. mva), og vi regner med at den skal virke alle de 3 […]

  2. […] “Musikk og iPad – en god og litt bitter smak i munnen”    Acer Iconia W510 på plass […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.