Oculus Quest inntar VR-tronen

…i alle fall i min verden. Under juletreet lå det i år en Oculus Quest – og bare bekreftet at jeg er en uhelbredelig nerd. Men hva er det med akkurat denne VR-hjelmen som gjør den så mye bedre enn alle de andre? «Tea for God» og «Half-Life VR» er bare noe av svaret ;-)

Ubedt hjelp når du ikke trenger det

Lærere og foreldre trenger hjelp til å begrense barns skjermbruk, sier Mímir (Rødt) – så derfor trekker Stavanger kommune tilbake satsingen på Chromebooker i 1.-4. trinn i skolen. Hvorfor kan ikke Mímir heller si at dette handler om budsjettet i Stavanger kommune? Stavanger kommune må trekke litt i bremsene i budsjettet for 2020, og det er en helt ryddig og ansvarlig ting å gjøre. Det som ikke er det er å forkle det i noen billige politiske poeng – som på toppen av alt er helt feil fundert.

I disse informasjonsrike tider

Hva kan mangelen på opplysninger fortelle om en person? Praktisk eksempel følger – alle skoler har et system for fravær og anmerkninger. Per har registrert en del fravær og noen anmerkninger, begge med kommentarer. Vi vet derfor noe konkret om Per på dette grunnlaget. Pål derimot har ingenting – ikke fravær og eller ingen anmerkinger, og da heller ingen kommentarer. Forteller ikke dette også noe om Pål? Jo, selvfølgelig gjør det det. Det kommer an på konteksten.

Google Stadia har landet i en nettleser nær meg

For noen dager siden ramlet det inn en epost med en aktiviseringskode til et 3-måneders Stadia Pro-abonnement, og følelsen av litt tidlig jul var unektelig tilstede. Google Stadia har fått alt fra blandede til fantastiske tilbakemeldinger på verdensveven, så jeg var litt spent på hvordan det ville bli. Jeg har oppdaget både ting jeg liker veldig godt og ting jeg ikke fordrar. La oss ta det jeg ikke liker først…